10 Cinjenica za Selidbe I Prevoz

došlo vreme za neku vrstu selidbe u dogledno vreme? pokućstvo za prevoz? Nema razloga za stres, pročitajte ovaj tekst i saznaćete vrhunske savete!

Dobro pogledajte šta smo vam spremili, i shvatićete tačno vam je potrebno da bi prevoz prošao bez problema i bez nervoze. Ovo vrlo bitne činjenice za svaku selidbu, ali pogotovu selidbe u Beogradu. Sve informacije mozete da nadjete na selidbebeogradbg.rs

Sa ovim vodičem, shvatićete da pakovanje uopšte ne mora da bude stresno koliko ste mislili.

No, krenimo selidbe u Beogradu. Osnovno što morate da učinite je da budete sigurni da su transportne kutije koje ste spremili odgovarajuće veličine, i biće jednostavnije za prevoz.

Spakujte teške stvari, na primer police, u male kartonske kutije, dok lagane materijale, kao što su posteljine, ćebad i garderobu, u velike kartonske kutije.

Nemojte da se predjete i spakujete neku ogromnu transportnu kutijetinu sa najtežim stvarima koje selite, pošto će vam kompletna selidba presesti kad krenete to da nosite. I takodje je vrlo moguće da će vam se neke stvari izguliti ili istumbati u procesu selidbe.

Položite najteže stvari na samo dno kartonske kutije, a lake stvari na njih. Isto tako

Ne ostavljajte prazne rupe u kutijama.

Detaljno proverite kartonsku kutiju koju pakujete za selidbu pre nego što je zalepite – ako vidite taj prazan prostor, postavite tu nešto meko, na primer posteljinu.

Kada hoćete da vam vaše stvari izgledaju isto posle selidbe kao što su i ranije, ovo je vrlo, zato što dosta smanjuje mogućnost da se nešto ošteti.

Trudite se da ne izmešate garderobu iz raznih prostorija u iste kartonske kutije.

Pokušajte da pratite ovaj praktičan savet, shvatićete da će i priprema za selidbu biti lakša, ali vala i vadjenje stvari kada obavite prevoz.

Isto jedna super stvar koju morate da uradite je da pažljivo obeležite sve stvari koje idu u kartonske kutije, i da unapred isplanirate gde ćete koju da smestite i da otpakujete

Ovo samo malo dodatnih stvari koje je dobro da učinite pre nego što selidba započne, i primetićete da će se potrošeno vreme višestruko isplatiti.

Stavite obeležje na svaku transportnu kutiju, i zabeležite inventar u maloj svesci da biste lako imali pregled šta ste gde upakovali.

Pažljivo izlepite kutije – to je naročito bitno, ne bi trebalo da se otvore u toku prevoza.

Zalepite dosta puta niži rub, i na sve ćoškove.

Detaljno sve izlepite selotejpom sve krajeve, naročito mesta na kojima će biti velika težina.

Ako selite vredne stvari, na primer umetnička dela, raspitajte se kako da ih najbezbednije, ili se raspitajte da eksperte.

Na primer, ne smete nikada da stavljate uljane slike u novine, zato što će se slepiti.

Ako posedujete neke stare predmete, koje imaju nežne i stare ramove, vrlo pažljivo ih stavite u posteljinu pre selidbe, da biste bili bezbedni da se ništa neće oštetiti.

Umotajte stvari u najlonsku foliju, i stavite u jaku kartonsku kutiju.

Ne smete štedeti na pouzdanim pomagalima za pakovanje – ako imate i malu nedoumicu da trebate nešto bolje da zaštite, uradite to bez odlaganja.

Staklo uvek stavljajte na stranu, nemojte horizontalno.

Bilo šta što pomislite da je delikatno, pazite da dobro ojačate sa najlonskom folijom ili sa nekim korisnim materijalima.

Lak način da stavite staklene šolje iz kuhinje je da ih stavljate jedna u drugu, mada bitno da izmedju svake bude puno novina ili nešto što će sprečiti od lomljenja.

Stavite ih u jake kutije.

Taj princip takodje važi i za druge predmete za koje verujete da su nežne.

Obratite dodatnu pažnju na elektroniku aparaturu, koja izuzetno ume da strada u toku selidbe ili prevoza, tako da je spakujte temeljno i sigurno osigurajte.

Savršen metod da smanjite probleme u toku selidbe ili kada prevozite sve je da delikatne stvari stavljate u specijalne kartonske kutije, i da koristite puno papira.

Advertisements
10 Cinjenica za Selidbe I Prevoz